4. Tesis İşlemleri

4.1. Bina Düzenleme

Otomasyonda tesis bilgileri hakkında bir düzenleme yapmak için tesis(bina) menüsünün listele sekmesinden işlem yapılmalıdır.

Bilgileri düzenleyip güncelle butonuna tıklamak yeterli olacaktır.

4.1.1. Oda Tipi Ekleme ve Düzenleme

Otomasyonda tesise yeni bir oda tipi eklenecekse tesis(bina) menüsünün oda tipi sekmesine giriş yapıldıktan sonra yeni oda tipi ekle seçeneğine tıklanmalıdır.

Oda tipine varsayılan isimlerden herhangi biri seçilerek atama yapılabilir. Varsayılan oda tipleri dışında özel bir isim eklenmek isteniyorsa özel başlık alanına yeni oda tipi isimi girilmelidir. Oda tipinin fiyatlandırma seçeneği kişi başı fiyatlandırma ya da oda tipi fiyatlandırma seçilmelidir. Bu oda tipindeki oda sayısı, yetişkin kapasitesi ve oda kapasitesi belirtilmelidir. Ücret iadesi için iade edilebilir ve iade edilemez şeklinde belirlenebilir. Genel sekmesinden oda tipi hakkında bilgi girişi yapılabilir.

Oda tipine ait fiyat oranlaması için oda fiyat sekmesinden işlem yapılması gerekmektedir. Fiyatlandırma tipi kişi başı fiyatlandırma olarak seçildiyse odanın yetişkin kapasitesi kaç ise ikinci kişiye göre oran belirlemesi yapılmalıdır. Eğer oda başına göre fiyatlandırma ise odanın tek bir fiyatı olduğu için oran belirlemeye gerek duyulmaz. İade edilemez tutar belirlemek için kişi sayısının ya da oda fiyatının karşısına oran belirlemesi yapılmalıdır. Bu düzenleme sayesinde belirlenen dönemsel fiyat bu oranlar kişiye göre fiyat değişikliği gösterecektir.

Oda tipine özellikler belirlemek için özellikler sekmesinden uygun olanlar işaretlenip belirlenebilir. Oda tipine fotoğraf eklemek için fotoğraflar sekmesinden yüklemesi yapılabilir.

Mevcut olan oda tiplerinde bir düzenleme yapılacaksa oda tipinin işlemler kısmından kaleme tıklayarak düzenleme yapılabilir.

Çocuk politikası belirlemek için oda tipi listesinde çocuk politikası seçeneğinden ayarlamalar yapılmalıdır. Çocuk yaş aralıkları yaşa göre belirlenmelidir. Birden çok aralıkta düzenleme yapılacaksa yaş aralığı ekleme seçeneği kullanılmalıdır. İstenilen aralıkta ve oranda çocuk politikası ayarlaması yapılıp kaydedilmesi gerekmektedir. Ücretsiz konaklayacak çocuk sayısı belirlemek için oda tipi düzenleme kısmının oda fiyat sekmesinden çocuk politikasından çocuk sayısı seçilmelidir.

4.1.2. Oda Ekleme ve Düzenleme

Otomasyonda tesise yeni bir oda eklenecekse tesis(bina) menüsünün oda sekmesine giriş yapıldıktan sonra yeni oda ekle seçeneğine tıklanmalıdır.

Listele sekmesinden hızlı oda ekle butonuna tıklayarak başlangıç odası ve bitiş odası belirlenerek birden fazla oda eklemesi yapılabilir. Tesis de birden fazla bina ve oda tipi varsa eklenecek odanın bilgileri seçilmelidir. Eklenecek odanın ana sayfa da ve aylık oda da görümünü sıra bilgisi girilerek düzenlenmelidir.

Otomasyonda var olan odayı düzenlemek için tesis(bina) menüsünün oda sekmesine giriş yapıldıktan sonra listele seçeneğinden işlem yapılacak oda seçilmelidir. Seçilen odanın ismini, oda tipini, satır, sütun, durum bilgilerini düzenlenebilir.

4.2. Oda Durumu

4.2.1. Oda Durum Güncelleme

Odalar hakkında manuel olarak temiz oda, kirli oda, kullanım dışı oda olarak durum güncellemesi yapılabilir. Odadaki rezervasyon check-out yapıldığında oda otomatik olarak kirli oda durumuna güncellenir. Oda kullanım dışı durumuna alındığında oda ana sayfa üzerinde kullanım dışı görünür ve rezervasyon yapma gibi seçenekler oda temiz duruma güncellenene kadar devre dışı kalır.

4.2.2. Kat Görevlisi Raporu

Otomasyonda anlık oda durumlarını görüntülemek için tesis(bina) menüsünün oda sekmesine giriş yapıldıktan sonra oda temizleme seçeneğinden kontrol sağlanabilir.

4.3. Konaklama Tipi

Otomasyonda konaklama tipi eklemek, düzenlemek ve silmek için tesis(bina) menüsünün konaklama tipi sekmesinden kontrol sağlanabilir.

4.4. Bildirim

Otomasyonda misafirlerin kimlik bildirimlerini kontrol etmek, günlük kişi listesi almak için tesis(bina) menüsünün bildirim sekmesinden kontrol sağlanabilir.

Bildirim ekle sekmesinde istenilen tarih seçilip bildirim getir butonu tıklandığında misafirin kimlik bildirimi, eksik bilgileri kontrol edilebilir.

Günlük kişi listesi sekmesinden otelde konaklayan misafirlerin listesi günlük olarak listelenir. Günlük konaklayan misafirlerin listesi hangi gün için alınmak isteniyorsa tarih seçilip bildirim getir butonuna tıklanmalıdır.

İstenilen tarihte otelde konaklayan kişiler listelenir. Listeye aktarılması istenilen misafirler bildirim kısmından seçilmelidir ve bildirim ekle butonuna tıklanmalıdır.

Günlük kişi listesinde misafir konakladığı oda, misafir adı ve soyadı, giriş tarihi ve çıkış tarihi, faturası kesilmişse fatura bilgisi, günlük oda ücreti ve bugüne kadar ücreti görüntülenir. Bu listeyi kaydetme ya da çıktısını almak için günlük kişi listesi kaydet butonuna tıklanmalıdır.

Liste sekmesinden günlük kişi listesi dosyasına ulaşılıp kayıt edilebilir ya da çıktısı alınabilir.