5. Hareketler

Otomasyonda otel için stok ürünleri oluşturulabilir. Ürünler rezervasyona, açık satışa, giderlere eklenebilir. Ayrıca eklenen ürünlerin stok adetleri de takip edilebilir. Söz konusu işlemleri yapabilmek için öncelikle hareketler menüsü stok sekmesinden ekle kısmına tıklanmalıdır.

Eklenecek stok ürününün adı, barkod, fiyat, kritik adet bilgileri girilmelidir. Sayılamaz kısmında eklenecek üründe adet takibi yapılmak isteniyorsa hayır, adet takibi yapılmak istenmiyorsa evet seçilmelidir. Eklenecek ürün hangi bölümde listelenmesi isteniyorsa sağdaki tabloda kalmalıdır. Listelenmesi istenilmeyen bölümler tıklanarak soldaki tabloya aktarılmalıdır. Eklenecek ürün için kdv oranı seçilmelidir. Online rezervasyon modülünde gösterilmesi istenirse evet, gösterilmesi istenmiyorsa hayır seçilmelidir. Bilgiler girildikten sonra eklenecek ürünü kaydetmek için ekle butonuna tıklanmalıdır. Ürünler bu şekilde otomasyona kaydedildiğinde rezervasyona, açık satışa, gidere hareket eklemesi yapılabilir.

Açık satışa hareket girmek için hareket menüsünden açık satış sekmesine giriş yapılmalıdır.

Eklenecek açık satış için açık satış ekle butonuna tıklanıp ürünün bulunduğu bölüm seçilip ürün ekle butonuna tıklanmalıdır.

Açık satışa eklenecek ürünler seçilen bölüme göre listelenir. Hangi ürün eklenmek isteniyorsa stok adına göre arama yapılmalıdır. Birden fazla ürün seçilerek açık satış için ekleme yapılabilir. Ürünler seçildikten sonra ekle butonuna tıklanmalıdır.

Oluşan adisyonda eklenen ürünler listelenir, bu ürünlerin dışında başka ürünler eklemek istenirse ürün ekle butonuna tıklayarak yeni ürünler eklenmelidir. Eklenen ürünlerin genel bilgileri değiştirilmek istenirse ürünün adeti, birimi, iptal durumu, komisyonu ve toplam tutarı özel olarak değiştirilmelidir. Adisyondan çıkartılmak istenen ürün varsa silinmelidir. Açık satış yapılan kişinin adisyon bilgileri girilmelidir. Bilgiler girildikten sonra ekle butonuna tıklanıp açık satış tamamlanmalıdır.

Otelin giderlerini otomasyona girmek için hareket menüsünden gider sekmesine giriş yapılmalıdır. Gider eklemek için yeni gider ekle butonuna tıklanmalıdır.

Eklenecek gider veya giderler listede mevcutsa seçilerek ekle butonuna tıklanmalıdır. Yeni bir stok ise yeni stok ekle sekmesinden eklenmelidir.

Oluşan gider listesinde eklenen ürünler listelenir, bu giderlerin dışında başka giderler eklemek istenirse ürün ekle butonuna tıklayarak yeni giderler eklenmelidir. Eklenen giderlerin genel bilgileri değiştirilmek istenirse gider adeti, birimi, iptal durumu, komisyonu ve toplam tutarı özel olarak değiştirilmelidir. Gider bilgileri girişi tamamlandıktan sonra ekle butonuna tıklanıp kayıt oluşturulmalıdır.