12. Otomatik Kimlik Bildirimi

Otomasyon ile kimlik bildirimi entegresi yapılıp jandarma kimlik bildirim sistemine otomatik bildirim yapılabilir.

Entegrasyon için jandarma genel komutanlığı ile kimlik bildirim sisteminde web servis işlemlerini aktif hale getirmeleri konusunda iletişime geçilmelidir. Web servis işlemleri aktif hale getirildikten sonra tesis(bina) menüsü listele sekmesinden düzenleme yapılmalıdır.

Kimlik bildirimi entegresi için bağlı bölge, tesis kodu, otomatik bildirim, jandarma kullanıcı ve jandarma şifre bilgileri girilmelidir.

Jandarma kimlik bildirim sistemine konaklayan misafirin bildirimi gitmesi için rezervasyondaki misafirin T.C. vatandaşı ise kimlik numarası, adı ve soyadı bilgisi mutlaka kaydedilmelidir. Yabancı misafirler için pasaport numarası, ad, soyad, cinsiyet, ülke, doğum tarihi ve doğum yeri bilgisi mutlaka kaydedilmelidir.

Otomatik bildirim seçeneğine göre jandarma kimlik bildirim sistemine bildirim konusunda değişiklik göstermektedir.

Otomatik bildirim uygulama olarak seçilirse otomasyondan jandarma kimlik bildirim sistemine herhangi bir bildirim yapılmaz. Bu seçenek otomasyondaki otomatik bildirim sistemini kapatmak için kullanılır.

Otomatik bildirim full otomatik olarak seçilirse rezervasyon check-in yapıldığında konaklayan misafirin jandarma kimlik bildirimine otelde konaklıyor bilgisi gider. Rezervasyon check-out yapıldığında ise konaklayan misafirin jandarma kimlik bildirimine otelden çıkış yaptığı bilgisi gider.

Bildirim Ekle den Otomatik olarak otomatik bildirim seçilmişse rezervasyon check-in ya da check-out yapıldığında tesis(bina) menüsü bildirim sekmesinden işlem yapılmalıdır.

Jandarma kimlik bildirim sistemine bildirim yapılacak misafir işaretlenerek bildirim ekle butonuna tıklanmalıdır.

Bildirim ekle den göster butonlu olarak otomatik bildirim seçilmişse rezervasyon check-in ya da check-out yapıldığında bildirim ekle butonuna tıklanıp liste sekmesinden bildirim gönder butonuna tıklanmalıdır.

Misafirlerin bildirimleri bildirim ekle sekmesinde check-in ve check-out bildirimlerinin yapılıp yapılmadığı kontrol edilebilir.